Ubuntu Linux, ubuntu desktop, Linux operating system, ubuntu guide

Ubuntu 11.10 Wireless issue

by on Nov.01, 2011, under Ubuntu, Ubuntu 11.10

I have found a problem when upgrading to ubuntu 11.10 regarding the network manager

After upgrading the wireless connection didn’t work I thought it was a problem related to the wlan driver.

Finally I have followed below steps for resolving the issue

Open the terminal

Alt+F2 type gnome-terminal

then run the below command

$sudo apt-get remove –purge network-manager

uninstalled the networkmanager

$sudo apt-get install wicd

Installed the wicd for fixing the issue.

 

 

 

:, , , , , ,

9 Comments for this entry

  • Sean

    installed wicd, still cant locate a wireless connection

  • sahab

    Your notebook model??

  • Erik August Moller

    Dell Vostro 1720, Ubuntu 11.10 upgradet from 11.04 where it did’nt work either. It worked on 10.04.

  • sahab

    what error you getting Erik

  • Erik August Moller

    I get no error message, but asks for a password, and when I type password, it checks for the router gives up and asks again for password.

  • sahab

    Which user password you have given

  • Adrian

    I think i solved my problem. I had a wired connection and two wireless connections in the net configuration. All of them had the “auto connect” checkbox activated, so i just un-checked the ones i dont’ want to use and saved the password for the one i want, thats all. A noobie problem i admite it =P
    Again, sorry for my english.

  • Erik August Moller

    I have now reinstalled Ubuntu 11.10 from scratch. Partition nest after Ubuntu’s instructions. It works perfectly – but without the wireless connection. I installed the Broadcom wireless driver and wicd. Uninstalled Gnome Network. Wicd shows “100% connection to my router”.
    During startup, a message: “wicd needs two access your computer’s network cards.”
    When I disconnect the cable connection, I get the following: “Error 106 (net :: ERR_INTERNET_DISCONNECTED): The Internet connection er lost.”

  • abhinav

    hey i use ubuntu 11.10 and I have a Wa1003a router …. i have entered all my ip and dns correctly it says WA1003a connected but when i use my morzilla firefox it doesnt connect nor does my software update

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!